wortelsoep

Wortelsoep met gember, kokosmelk en amandelen

wortelsoep

Wortelsoep met gember, kokosmelk en amandelen

Ingrediënten voor één grote pan soep
500 gram wortelen
1 grote ui
stuk gember van 5 cm
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kaneel
2 tl kurkuma
750 ml groentebouillon
400 ml fairtrade kokosmelk
sap van 1 limoen
voor erbij
100 gram geroosterde amandelen
200 gram feta
bosje koriander

Snij de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg dan de wortel en gember en de specerijen toe . Bak alles even kort mee. Schenk de bouillon erbij totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook.  Laat op laag vuur ongeveer 20/30 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooi gladde soep. Voeg dan de kokosmelk toe en het limoensap. Warm de wortelsoep nog even op, maar breng niet aan de kook. Serveer de wortelsoep met geroosterde amandelen, feta in blokjes en koriander.