de Tuin en de Tuinvrouw

Tuinderij de Groene Steen produceert 9 maanden per jaar verse en lokale groenten bloemen en kruiden.

Gedurende het seizoen kun je meer dan 40 soorten groenten vinden op de tuin. Daarnaast nog bloemen in de bloemenpluktuin en vele soorten keukenkruiden. Op de tuinderij staat ook een bijenstal en er is een eetbaar bos strook met fruit en notenbomen.


De tuinderij werkt  o. a. zonder bestrijdingsmiddelen,  met vaste mest en biologisch zaad. Officieel mogen we niet zeggen op biologisch wijze. We hebben geen  skall keurmerk, dit is erg prijzig en heeft voor de tuin daarom geen toegevoegde waarde.

Tuinderij de Groene Steen is een lokale onderneming die staat voor een gezonde wereld waar een plek is voor natuur, mens en dier.

 


Bijna het hele jaar rond te vinden op de tuin ben ik, Janneke samen met een wisselend team van vrijwilligers, medewerkers en stagiaires telen we groenten en kruiden voor in de groentepakketten, boerderijwinkel en horeca. Daarnaast is er sinds 2016 een zelfpluk bloementuin. De tuinderij bestaat sinds 2011 eerst in Wijk bij Duurstede en vanaf 2015 op boerderij Nieuw Bureveld.

Voordat ik begon als tuinder heb ik psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Afgestudeerd in de Biopsychologie, maar ivoren universiteitstorens bleken toch niks voor mij. In 2008 ben ik de biologisch dynamische landbouwschool gaan doen. En na in 2010 een jaar als tuinder te hebben gewerkt op een project voor duurzaam eten in de horeca ben ik in 2011 begonnen met mijn eigen “Tuinderij de Groene Steen”.