Groenteabonnement

Een Groenteabonnement

Een groentepakket bestaat uit elke week een kistje groenten uit de buurt. ’s Ochtends geoogst op de tuinderij in De Bilt en ’s avonds op je bord.

 

Elke week een kistje gevuld met minimaal 5 verschillende groenten van het seizoen. Een groentepakket is groenten voor minstens 3 tot 5 dagen in de week. (Dit is een indicatie en afhankelijk van hoe je kookt en hoeveel groenten je in een maaltijd eet.)
Elke week zitten er (op een uitzondering na) andere groenten in het pakket. Alle groenten komen van de eigen tuinderij en je eet 33 weken lang met de seizoenen mee!

Er is keuze uit een een-persoonspakket, twee-persoonspakket of familiepakket. Een groentepakket is leverbaar in het seizoen, vanaf half april tot eind november.
 

afhaalpunt voor het groentepakket in De Bilt, Zeist en Molenpolder

Op donderdag en vrijdag

  • Bij ons op de boerderij, in het rek bij de boerderijwinkel, Universiteitsweg 1, De Bilt
  • Bij kinderdag verblijf de Geheime Tuin (donderdag), Kwikstaartlaan Zeist

Op woensdag

  • In Molenpolder op de Westbroekse binnenweg

 

Een groentepakket uitproberen

Wil je een groentepakket uitproberen? Dat kan, geef je dan op voor een proefabonnement. Je krijgt dan 4 weken lang een pakket met heerlijke verse groenten uit de tuin.

Deze lente 4 weken een groentepakket uitproberen voor

29 euro voor 1-persoon, 37 euro voor 2-personen en 55 euro voor een familiepakket. Opgeven of meer informatie
Mail

Als je een groenteabonnement afsluit verbind je je voor een seizoen, dat is 33 weken* groenten, aan de tuinderij

 
Stap je later in het jaar in dan betaal je en equivalent van het aantal weken. Ga je op vakantie dan kan je een ander blij maken met een pakket bijvoorbeeld een vriend, buur of familielid.
Op deze manier een verbinding aangaan met de plek waar je eten vandaan komt heet CSA dit staat voor community supported agriculture. In het Nederlands ook wel gemeenschaps landbouw. (Hier kan je meer lezen over gemeenschapslandbouw, wikipedia.)

* Een seizoen bestaat uit 33 weken groenten (Je betaald voor 32 weken). Een week (in september) wordt er geen pakket geleverd maar je mag die week wel zelf komen oogsten op de tuin.

 
Een seizoensabonnement
1-persoon 256 euro – 2-persoons 320 euro – Familiepakket is 480 euro per jaar
 
 

Wil je wel een groentepakket maar niet een jaar gebonden zijn. Dat kan ook maar kost mij veel meer werk en is dus duurder. Je kan een groentepakket nemen met opzegtermijn (4 weken) en tijdelijk stoppen wanneer je op vakantie gaat (minimaal twee weken van te voren). Dan kost een pakket respectievelijk 9 euro, 11,00 euro en 16,50 euro  per week.

Voor vragen of opgave voor een (proef)pakket stuur dan een mailtje
Mail

Waarom een groenteabonnement nemen

Een groenteabonnement geeft je verse groenten

  • Je eet gevarieerd en uit het seizoen
  • De groenten komen uit je eigen buurt en je bent altijd welkom om een kijkje te nemen op de tuin waar de groenten groeien.
  • De groenten zijn op natuurlijke manier geteeld, namelijk met biologisch zaad en plantgoed en zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
  • Duurzaam, ecologisch en gezond
  • O, en natuurlijk, misschien wel het allerbelangrijkst: Heel lekker!