Workshop

workshop moestuinieren

Workshop moestuinieren

Op de tuinderij kun je niet alleen terecht voor lekkere groenten. Je kunt er ook alles leren over groenten telen

 

Gedurende het seizoen komen er meerdere workshops aan bod over de moestuin. onder andere over voorzaaien, de beginnende moestuin: Makkelijke groenten om je moestuin een succes te maken, over zaaien en planten voor de herfst en de winter en (on)kruid. Houd de website in de gaten voor meer informatie of stuur een email dan houd ik je op de hoogte van de aankomende workshops.

Een deel van de workshops wordt gegeven in samenwerking met Velt organisatie voor ecologisch leven en tuinieren. Waar ik mee verbonden ben als docent lesgever moestuinieren.
Voor de activiteiten en workshops van Velt afdeling Utrecht ->Velt-Utrecht

Aankomende workshops


Voor Velt (ecologisch leven en tuinieren) geef ik samen met Sandra Slooten, tuinder en docent moestuin voor Velt het komende seizoen de volgende workshops

Workshop Zaaien, Voorzaaien en Planten

Wanneer: 21/04/2018 van 10:00 tot 12:30
Plaats: Tuinderij de Groene Steen (Universiteitsweg 1, 3732 HX de Bilt)
(Leden)prijs: € 10 Prijsinfo: €12,50 voor niet Velt-leden

In deze workshop gaan we dieper in op wat er allemaal komt kijken bij het zaaien, voorzaaien en verplanten van je groenten.  Aan bod op deze ochtend komt de theorie over zaad en zaaien. Hoe diep zaai je, hoe ver uit elkaar, wat voor zaaigrond gebruik je. We gaan in op het hoe en waarom van het voorzaaien, hoe werkt verspenen, en waar moet je op letten bij het uitplanten. En we geven een korte handleiding voor de hoeveelheid bemesting.

Je luistert niet alleen naar een verhaaltje, je gaat vooral praktisch aan de slag, onder andere met zelf voorzaaien en sla uitplanten. Daarnaast leer je in de praktijk hoe je bijvoorbeeld bietjes of wortels moet uitdunnen.

Kortom een praktische, leuke en leerzame workshop.

Doelgroep:  de cursus / workshop voor geschikt voor moestuinders van elk niveau.

 

Aanmelden

Kan tot uiterlijk 18 april per mail: veltutrecht@hotmail.com

 

Juni: Een workshop over de folietunnel en kas. Tomaten,komkommers,parika hoe teel je die in de kas. Hoe gebruik je de kas als seizoensverlenger voor  het voor en het najaar.
Juni: Over eetbare bloemen, met een rondleiding over de tuinderij en tijd voor het beantwoorden van je moestuinvragen.
Half augustus: Z
aaien en planten voor de herfst en de winter
Najaar:
Teeltplan, tuinplan en vruchtwisseling

Zelf met een groep langskomen op de tuinderij voor een workshop of rondleiding, dat kan! Stuur dan een mailtje en ik neem contact met je op over de mogelijkheden


Informatie of op de hoogte gehouden worden van aankomende workshops
Mail

Tuinderij de Groene SteenBoerderij Nieuw Bureveld
Universiteitsweg 1, De Bilt