Workshops

workshop moestuinieren

Workshop moestuinieren

Op de tuinderij kun je niet alleen terecht voor lekkere groenten. Je kunt er ook alles leren over groenten telen.

 

Gedurende het seizoen komen er meerdere workshops aan bod over de moestuin. Bijvoorbeeld de beginnende moestuin: makkelijke groenten om je moestuin een succes te maken, over zaaien, voorzaaien en planten, wat kan je nog zaaien en planten voor de herfst en de winter, de tunnel en kas. Houd de website in de gaten voor meer informatie of stuur een email dan houd ik je op de hoogte van de aankomende workshops.

Aankomende workshops

Een jaarplan maken voor de moestuin

In deze workshop gaan we aan de slag met een teeltplan maken voor je moestuin. Welke groenten wil je telen. Wanneer zaai en plant je de groenten en wanneer kan je oogsten. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een teeltplan voor je tuin. Zodat je volgend jaar een duidelijk en makkelijk overzicht hebt. Wanneer en wat je kan zaaien in je tuin.

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met,  Velt organisatie voor ecologisch leven en tuinieren

Wanneer: eind november begin december

Interesse mail dan naar info@tuinderijdegroenesteen.nl

 

Teeltplan en tuinplan maken voor je eigen moestuin

Een uitgebreide workshop verdeeld over twee ochtenden waarbij je niet alleen een jaarplan maakt voor je tuin. Maar ook je eigen moestuinplan (bouwplan) voor de indeling van je moestuin. Hoeveel past er in je tuin en hoe leg je je bedden aan. Bemesting en vruchtwisseling komen ook aan bod. Op de andere ochtend gaan we aan de slag met een teeltplan maken voor je moestuin. Welke groenten wil je telen. Wanneer zaai en plant je de groenten en wanneer kan je oogsten. Je gaat vooral zelf aan de slag met het maken van een teeltplan voor je tuin.

Wanneer: eind november begin december

Locatie: Tuinderij de Groene Steen, Universiteitsweg 1, De Bilt

Interesse mail dan naar info@tuinderijdegroenesteen.nl

 

Zelf met een groep langskomen op de tuinderij voor een workshop of rondleiding, dat kan! Stuur dan een mailtje en ik neem contact met je op over de mogelijkheden


Informatie of op de hoogte gehouden worden van aankomende workshops
Mail

Tuinderij de Groene SteenBoerderij Nieuw Bureveld
Universiteitsweg 1, De Bilt