snijbiet

Snijbietpesto

Snijbietpesto

Gelukkig kun je van bijna iedere plant waar je teveel aan hebt, altijd nog pesto maken.
Men neme
* een half bosje snijbiet (ca. 20-30 stengels)
* een klein uitje of een flinke sjalot.
* eventueel een stuk komkommer
* 1 teen knoflook
* 2-3 eetlepels pijnboompitten
* 3 eetlepels olijfolie
* kaas naar smaak
* zout en kruiden naar smaak (ik gebruikte zout, peper, dille en Provençaalse kruiden).

Was de snijbiet en snij het in stukjes van 1-2 centimeter. Snij de ui en eventueel de komkommer in grove brokken en doe dit samen met de snijbiet in de keukenmachine / chopper / blender. Giet er wat olijfolie overheen en mix het geheel tot kleine stukjes. Voeg dan pijnboompitten, knoflook, en kaas toe (de kaas is niet per se nodig maar maakt de pesto romiger van consistentie). Blend nogmaals tot je een pasta hebt gekregen.
Meng de kruiden erdoor en serveer. Deze pesto doet het heel goed met warme pasta of aardappelen (lekker in combinatie met een gekookt of gebakken ei!). Ook als basis voor (pasta)salade of gewoon op een toastje kun je deze koude saus heel goed gebruiken.Eet smakelijk! Nienke Tode-Gottenbos