Vorige week hadden we een einde seizoensetentje met iedereen van de tuin.
Heel knus aan een lange tafel in de potstal naast de koeien. Deze pompoenrosti was een van de gerechten die op tafel kwam. Uiteraard met pompoen uit de tuin.
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr pompoenvruchtvlees, grof geraspt
1 klein ui, fijngesnipperd
1/2 bosje bieslook, fijngesneden
rasp van een 1/2 citroen
40 gr bloem
2 eieren
3 el olijfolie
100 ml crème fraîche
1 el geraspte mierikswortel of naar smaak (vers of uit een potje)
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze:
Meng de geraspte pompoen, ui, bieslook, citroenrasp, bloem, een halve theelepel zout en flink wat versgemalen peper. Meng er vervolgens de eieren door. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan (ongeveer met een diameter van 24 cm) en schep het groentemengsel erin. Druk het met een spatel een beetje plat tot een dikke pannenkoek. Bak de rösti in 10-15 minuten gaar. Keer hem halverwege. Roer de mierikswortel door de crème fraîche en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de rösti in punten en serveer met de mieriksroom en tuinkers.
Eet smakelijk!