Salade van tuinbonen en kapucijners
750 gram tuinbonen
500 gram Kapucijners
1 (rode) ui
1 niet te dikke prei
1 teen knoflook
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
een klont boter
1 eetlepel peterselie
Dop de kapucijners en tuinbonen en kook ze enkele minuten. Haal eventueel het velletje van de grote tuinbonen.
Klop de 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie tot een dressing.
Smelt vlak voor het serveren de klont roomboter met een scheutje olijfolie in een pan en smoor daarin de prei, rode ui, de tuinbonen en de kapucijners.
Doe de groenten in een schaal en giet er de dressing over.
Het bloemenseizoen loopt van eind juni tot begin oktober. De bloemen pluktuin is open tijdens de openingstijden van de boerderijwinkel. Je kunt een knipkaart kopen voor 3 of 5 boeketten of afrekenen voor een boeket in de winkel.


