Groenteabonnement

Een Groenteabonnement

Een groenteabonnement bestaat uit elke week minimaal 5 soorten groenten.’s Ochtends geoogst op de tuinderij in De Bilt en ’s avonds op je bord.

 

E lke week minimaal 5 verschillende groenten van het seizoen. Daarnaast zijn er nog kruiden en extraatjes zelf te oogsten op de tuin. Een groentepakket is groenten voor 3 tot 5 dagen in de week. Je eet met de seizoenen mee. Dit betekent, vroeg in de lente wat minder (variatie), veel bladgroenten en in de zomer en nazomer meer opbrengst en veel verschillende groenten.
Elke week zitten er (op een uitzondering na) andere groenten in het pakket. Alle groenten komen van de eigen tuinderij en je eet 30 weken lang met de seizoenen mee!

Er is keuze uit een een-persoons, twee-persoon of familie abonnement. Een groentabonnement is leverbaar in het seizoen, van begin mei tot eind november.
 

Afhalen bij ons op de boerderij, in het rek bij de winkel, Universiteitsweg 1, De Bilt op woensdag(Vanaf 14:00 uur), vrijdag(Vanaf 14:00 uur) en zaterdag(vanaf 9;00 uur).

Als je een groenteabonnement afsluit, verbind je je voor een seizoen dat isĀ 30 weken groenten, aan de tuinderij

 
Stap je later in het jaar in dan betaal je en equivalent van het aantal weken. Ga je op vakantie dan kan je een ander blij maken met een pakket bijvoorbeeld een vriend, buur of familielid.
Op deze manier een verbinding aangaan met de plek waar je eten vandaan komt heet CSA dit staat voor community supported agriculture. In het Nederlands ook wel gemeenschapslandbouw. (Hier kan je meer lezen over gemeenschapslandbouw, wikipedia.)

Een seizoensabonnement
1-persoon 240 euro – 2-persoons 390 euro – Familiepakket is 540 euro per jaar

Er is ook de mogelijkheid om een bloemenabonnement te nemen. Een bloemenplukkaart is voor het plukken van 5 boeketten en kost 30 euro.

Een groenteabonnement uitproberen

Helaas we zitten vol. Wil je op de wachtlijst. Of volgend jaar als eerste erbij zijn.
Vul dan onderstaand formulier in.

Opgeven of meer informatie
Mail

Waarom een groenteabonnement nemen

Een groenteabonnement geeft je verse groenten

  • Je eet gevarieerd en uit het seizoen
  • De groenten komen uit je eigen buurt en je bent altijd welkom om een kijkje te nemen op de tuin waar de groenten groeien.
  • De groenten zijn op natuurlijke manier geteeld, namelijk met biologisch zaad en plantgoed en zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
  • Duurzaam, ecologisch en gezond
  • O, en natuurlijk, misschien wel het allerbelangrijkst: Heel lekker!