snijbiet

Kroatische Snijbiet Stamppot

Kroatische Snijbiet Stamppot

snijbiet

 

Snijbiet is niet iedereens lievelingsgroenten en voor mij heeft het ook even geduurd voordat ik deze groenten echt kon waarderen. Inmiddels is het een van mijn favoriete groenten. Al moet ik toegeven dat ik niet heel weinig favoriete groenten heb. Maar goed deze Kroatische snijbiet stamppot is zo lekker en zo makkelijk. Ik weet het zeker hiermee ga jij de snijbiet ook waarderen.

Voor 4 personen

1,2 kg Aardappel
500 gram snijbiet
3 tenen knoflook
1 grote uien
Olijfolie
peper en zout

 

Snij de aardappelen in niet te grote stukken en kook ze gaar. Snij de ui in kwart ringen en de knoflook niet te fijn. Hak de snijbiet. Hou de stelen apart van het blad. De uien en knoflook in een flinke laag olijfolie even laten bakken. Daarna de snijbiet toevoegen eerst de stelen dan het blad en meebakken deze gaar zijn. Laat de aardappelen uitlekken Schep de aardappelen door door de andere groenten. Giet nog een flinke scheut extra olijfolie toe. Peper en zou naar smaak toevoegen.