Peterseliesoep
(voor 4 personen)
1 bos verse peterselie
30 gram roomboter (of een flinke scheut olie)
1 ui
2 aardappelen
1 liter bouillon
1 dl slagroom
Snij de aardappel in blokjes.Snij de peterselietakjes in stukjes en bak deze in de boter met de ui. Blus af met de bouillon en laat het geheel koken met de aardappelblokjes tot de aardappel gaar is. Hak dan de peterselieblaadjes fijn en voeg 3/4 toe. Laat de soep nog ongeveer 5 minuten opstaan.Schenk de slagroom erbij en pureer de soep. De soep serveren met de overgebleven Peterselie als garnering.nb deze soep kan je niet eten als je zwanger bent.
Lekker met kaaskoekjes
Rasp 100 gram Parmezaanse kaas. Verwarm een koekenpan en schep er kleine hoopjes geraspte kaas in. Bak de kaas tot deze gesmolten is en draai ze om en bak de andere kant. Uit de pan en op een bord op laten stijven.